Суспільство
28 травня 2020
Потяги Укрзалізниці курсуватимуть не у всіх областях
Влада Чернівецької та Закарпатської областей не дозволила відновити рух.
news-image

Укрзалізниця технічно готова розпочати пасажирське сполучення, однак наразі потяги курсуватимуть не у всіх областях. Про це написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у Telegram

До запуску з 1 червня готові 42 поїзди, їх кількість може бути збільшена. Коли і які рейси можуть відкритися, визначають обласні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вони формують відповідне рішення щодо можливості послаблення карантину та відновлення сполучення", - йдеться у повідомленні.

За словами Криклія, насьогодні є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях.

Влада Чернівецької та Закарпатської областей не дозволила відновити рух. У Тернопільській і Хмельницькій областях дозволили запустити тільки приміське сполучення.

Відзначається, що інші регіони приймуть рішення додатково протягом 28-30 травня. 

Нагадаємо, Укрзалізниця 27 травня відновила роботу залізничних квиткових кас на вокзалах

Також ми повідомляли, що Укрзалізниця готова поновити пасажирські перевезення з 1 червня. Відремонтовано будівлі приміського вокзалу, який відтепер з’єднано накриттям з зарежимленими платформами, що унеможливлює потрапляння безквиткових пасажирів.

А ось Греція розпочне туристичний сезон вже з 15 червня, однак міжнародне авіасполучення у всіх напрямках країна відновить лише з 1 липня.

Як ми писали, аеропорт Львова відновлює роботу. Директорка міжнародного аеропорту "Львів" розповіла, коли роботу летовища можуть відновити та за яких умов вони будуть працювати.

Читайте також:Водій маршрутки розказав, як нардеп Тищенко проїхав зупинку і чи заплатив за проїзд