До трійки найбагатших українців увійшов Петро Порошенко
Журнал «Forbes Україна» уперше з 2016 року опублікував рейтинг найзаможніших українців
news-image

Журнал «Forbes Україна» після свого перезапуску у першому номері, опублікував рейтинг 100 найбагатших українців. Саме він став основною темою випуску, пише «Є!».

Загалом статки топ-сотні перевищили 31 мільярд доларів. На першому місці рейтингу опинився традиційно гірничо-металургійний магнат, власник холдингу ДТЕК Рінат Ахметов. Його статки оцінили у 2,8 млрд доларів. У Forbes зазначають, що у порівнянні з піковим 2013 роком статки Ахметова скоротилися майже у 6 разів. Тим часом в останньому рейтингу журналу «Новое время», який склали у жовтні минулого року, Ахметов був на першому місці з 9,6 млрд доларів.

На другому місці опинився власник «Інтерпайп» Віктор Пінчук із 1,4 млрд доларами (другий у рейтингу НВ, мав 2,3 млрд доларів). На третьому місці – п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» і чинний нардеп Петро Порошенко, статки якого так само оцінили у 1,4 млрд доларів. У рейтингу найбагатших українців «Нового времени» він займав шосту сходинку з 1,25 млрд доларів.

Далі перелік топ-15 найбагатших українців виглядає так:

  • 4 місце – власники мережі «Епіцентр» подружжя Олександра (чинний нардеп, партія «За майбутнє») та Галини Герег з 1,3 млрд доларів (7 місце в рейтингу НВ, 930 млн доларів)
  • 5 місце – співзасновник групи «Приват», колишній співвласник «ПриватБанку» Геннадій Боголюбов з 1,2 млрд доларів (5 місце у рейтингу НВ, понад 1,37 млрд доларів)
  • 6 місце – засновник «Миронівського хлібопродукту» Юрій Косюк з 1,1 млрд доларів (11 місце в рейтингу НВ, 663 млн доларів)
  • 7 місце – власник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго з 1,1 млрд доларів (9 місце в рейтингу НВ, 744 млн доларів)
  • 8 місце – співвласник групи «Приват», колишній співвласник «ПриватБанку» Ігор Коломойський з 1 млрд доларів (4 місце в рейтингу НВ, 1,48 млрд доларів)
  • 9 місце – засновник фінансово-промислової групи «Смарт-Холдинг», власник блокувального пакету компанії «Метінвест», чинний нардеп від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський з 810 млн доларів (3 місце в рейтингу НВ, майже 1,77 млрд доларів)
  • 10 місце – колишній власник «УкрСиббанку» та ФК «Металіст», президент групи DCH Олександр Ярославський з 725 млн доларів (16 місце в рейтингу НВ, 447 млн доларів)
  • 11 місце – власник Київського картонно-паперового комбінату, російський бізнесмен і колишній депутат російської Державної Думи від «Единой России» Володимир Крупчак з 660 млн доларів (76 місце в рейтингу НВ, 84 млн доларів); Forbes зазанчає, що піднятися йому в рейтингу допомогли заводи в Росії, зокрема Архангельський ЦБК, який є одним із найбільших виробників целюлозно-паперової продукції
  • 12 місце – власник фінансово-промислової групи ТАС та Universal Bank Сергій Тігіпко з 650 млн доларів (17 місце в рейтингу НВ, 407 млн доларів)
  • 13 місце – засновник GitLab Дмитро Запорожець з 650 млн доларів (у рейтингу НВ відсутній)
  • 14 місце – голова наглядової ради ПАТ «Фармак» Філя Жебровська з 480 млн доларів (25 місце в рейтингу НВ, 205 млн доларів)
  • 15 місце – засновник аграрної компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський з 450 млн доларів (14 місце в рейтингу НВ, 474 млн доларів)

Додамо, що в порівнянні з жовтневим рейтингом «Нового времени» кількість доларових мільярдерів в Україні зросла з шести до восьми.

Читайте також: Рябошапка натякнув на можливі справи проти двох українських олігархів.

Читайте також:Українські політики, які загинули від вогнепальної зброї (інфографіка)