Світ
28 травня 2020
Uber утилізувала тисячі електричних велосипедів
Дії Über по знищенню електричних велосипедів викликали протест серед прихильників велоспорту
news-image

Компанія Über знищує тисячі електричних велосипедів та скутерів, продавши свій бізнес Jump компанії Lime, пише «Є!»  з посиланням на bbc.com.

Uber заявив, що вирішив знищити тисячі велосипедів та скутерів більш старої моделі через проблеми з технічним обслуговуванням, відповідальністю і безпекою. При цьому у Великій Британії Über продовжує працювати з Jump і не викидав жодного велосипеда.

У 2018 році Über заявив, що буде приділяти більше уваги виробництву електр.ичних велосипедів та скутерів, ніж автомобілів. Але 7 травня цього року Über оголосив про укладення угоди, згідно з якою компанія Lime захопила бізнес з Jump-байками. В рамках угоди Über інвестував в Lime 170 мільйонів доларів, у той час як Lime придбала "десятки тисяч" велосипедів Jump Uber, а також пов'язану з ними інтелектуальну власність.

Головний виконавчий директор Lime Уейн Тинг сказав, що він вважає за краще утримувати велосипеди Über і буде використовувати їх у майбутньому. Тим не менш, були також "десятки тисяч" велосипедів більш старої моделі, які Lime не успадкував у рамках угоди. Відео, опубліковані в Twitter, показують, що велосипеди, які прибувають на переробку в Північній Кароліні, підлягають знищенню.

Розчаровані благодійні організації припустили, що велосипеди можна було пожертвувати суспільним групам або продати приватним особам, щоб збільшити споживання електричних велосипедів.

Також читайте: Водіїв Uber Taxi зобов'язали робити фото в масці перед початком робочого дня

Читайте також:У столиці стрімко збільшується кількість інфікованих COVID-19