Політика
2 березня 2015
"9 травня варто очікувати на "велике свято" з великою помпою у стилі "кримнаш"- експерт
Західні ж лідери навряд чи прибудуть на врочистості.
news-image

Є велика ймовірність того, що під час заходів на Червоній площі з нагоди 70-річчя Перемоги компанію президентові Росії Володимиру Путіну складуть лише декілька міністрів окремих країн, передає Укрінформ.

Західні ж лідери навряд чи прибудуть на врочистості.

Таку думку висловила французький експерт з питань Росії, історик, доктор з питань релігії Сорбонни Галя Акерман у розмові з власним кореспондентом Укрінформу.

«До Москви лідери західних країн навряд чи поїдуть через агресивну політику Кремля проти України. Путін хіба що може розраховувати на якихось міністрів окремих країн», - зазначила вона.

На думку Акерман, західним лідерам не дуже хочеться «бути у компанії якогось Кім Чен Ина».

Водночас вона не виключила, що у військовому параді або маніфестаціях братимуть участь делегації "ДНР", "ЛНР і, звісно ж, представники Криму.

«Безперечно, офіційні особи анексованого Криму і міста-героя Севастополя будуть присутні на Червоній площі, варто очікувати на «велике свято» з великою помпою у стилі "кримнаш"», - додала експерт.

Читайте також:Тбілісі не має наміру брати участь у Параді Перемоги в Москві

Вона також не виключила, що господар Кремля може вдатися до нових кривавих авантюр в Україні. «В РФ дуже погано йдуть економічні справи, велика інфляція, суттєво падає рівень життя, ціни на нафту недостатні для подолання негативних наслідків і санкцій, і війни. Тому мені видається, що до 9 травня, на ювілей Великої Перемоги, може знадобитися маленька чи велика перемога», - зазначила вона.

За словами Акерман, Перемога є «наріжним каменем» путінської пропаганди. «Йому потрібно, щоб було чим похвалитись у День Перемоги. Я не виключаю цей сценарій (наступ бойовиків на Донбасі. - Ред.)», - сказала Акерман.