Світ
10 липня 2020
Гонконг закриє всі школи через спалах коронавірусу
Напередодні в Гонконзі виявили 34 випадки зараження коронавірусом, це найвища кількість підтверджених випадків за добу за понад три останні місяці.
news-image

Гонконг закриє всі школи міста через новий спалах коронавірусу COVID-19, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на міністра освіти Кевіна Яна. Про це пише Інтерфакс Україна.

Школи будуть закриті з понеділка наступного тижня. Рішення ухвалено "з метою загального благополуччя громадськості, а також здоров'я учнів". Ті, в кого заплановані найближчим часом іспити, зможуть скласти їх, але прийти треба буде в масці, а також підтримувати соціальну дистанцію з іншими людьми.

Напередодні в Гонконзі виявили 34 випадки зараження коронавірусом, це найвища кількість підтверджених випадків за добу за понад три останні місяці.

Школи в Гонконзі закрили в січні, ще на першій стадії поширення коронавірусу у світі, а відновили їх роботу з травня.

Проте останніми днями в Гонконзі знову почало спостерігатися зростання заражень, тому міська влада вживає заходів, щоб його стримати. Зокрема, напередодні влада заявила, що тепер максимум вісім осіб можуть сидіти разом за столом у ресторані, а в барах, пабах і в клубах - до чотирьох осіб.

Нагадаємо, Італія заборонила в'їзд з 13 країн, що не входять в ЄС. У світі пандемія перебуває в найгострішій фазі. Ми не можемо анулювати жертви, принесені італійцями в ці місяці.

До речі, у Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом. Від сьогодні лікарі переодягнуться у форму "докоронавірусних" часів – без екстраординарних засобів захисту, які доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

Як ми писали, країни ЄС підписали угоду на закупівлю 300 млн доз вакцин від коронавірусу. У найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Також стало відомо, що родичі жертв коронавірусу в Італії подали скарги до прокуратури. Місцеві родини звинувачують владу в запізнілому створенні "червоної зони", а також в багаторічних скороченнях фінансування системи охорони здоров'я в Ломбардії.

Читайте також:COVID-19 викликає збої в роботі імунітету у перехворілих — вчені