Суспільство
3 березня 2015
Вчені визначили середню довжину статевого органу у чоловіків планети
Оприлюднено результати дослідження довжини статевого члена чоловіків
news-image

Оскільки зазвичай чоловіки схильних до перебільшень, дослідники прийняли рішення зібрати дані практикуючих лікарів, які користуються уніфікованою процедурою виміру. Результати висновків вчені оприлюднили на сторінках журналу British Journal of Urology International, повідомляє Є | Єдність.інфо, а коротко про дослідження розповів Science News.

У статті зазначається, що в дослідженні брали участь 15 521 чоловікові з усіх регіонів планети. Дані, які були отримані ученими, дозволили розрахувати середні величини і змоделювати статистичний розподіл статевих членів різних розмірів. З'ясувалося, що в середньому по планеті пеніс в розслабленому стані  досягає 9,16 см в довжину, в ерегованому стані - 13,12 см.

Графік розподілу за розмірами показав, що крайні величини (великі і маленькі статеві органи) зустрічаються вкрай рідко. Тільки у п'яти чоловіків із ста статевий орган довше 16 см. Так само рідко зустрічаються чоловічі статеві органи довжиною менше 10 см.

Також з'ясувалося, що довжина пеніса не залежить від інших анатомічних особливостей, таких як зріст, вага тіла або розмір взуття. Не знайшлося і кореляції між розмірами геніталій і національністю або расою чоловіків. Однак автори статті підкреслюють, що вони навмисно не шукали ці зв'язки, через що більшість даних було отримано від білих чоловіків.

Негативні почуття з приводу довжини власного пеніса є важливою психологічною проблемою. Згідно з даними досліджень, лише 55 відсотків чоловіків задоволені параметрами свого статевого члена. Багато хто йде на потенційно небезпечні операції, щоб вирішити проблему, яка, за словами провідного автора статті психіатра Девіда Віла (David Veale), є виключно психологічною.

«Чоловікам властиво применшувати розмір свого члена, спираючись на вкрай неточні дані про його довжину у інших чоловіків», - стверджує Віл. На думку вчених, частково в цьому винні режисери порнографічних фільмів, що відбирають акторів за величиною їх геніталій, а також зміст численних спам-повідомлень, де «нормою» часто вказано довжину 17,78 см.

Читайте також:У мозку людини є ділянка, яка відповідає за совість