Економіка та бізнес
3 березня 2015
В три українські банки введені тимчасові адміністрації
Мова йде про "Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега Банк"
news-image

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів в "Дельта Банк", "Кредитпромбанк" і "Омега Банк" (усі - Київ) тимчасові адміністрації на строк до 2 червня.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на веб-сайт Фонду.

Згідно з повідомленням, на тимчасову адміністрацію "Дельта Банку" уповноважений Владислав Кадиров, а "Кредитпромбанку" і "Омега Банку" - Олександр Тимонин і Микола Лемеш відповідно.

За даними Фонду, на 21 лютого 94% вкладників (554 тис. осіб) "Дельта Банку" підпадають під гарантоване відшкодування.

Загальна сума, що підлягає виплаті за "Дельта Банк" в рамках системи гарантування (до 200 тис грн), становить 16,4 млрд грн: близько 13 млрд грн підлягає виплаті вкладникам під час роботи тимчасової адміністрації.

Щодо "Кредитпромбанку" в повідомленні вказується, що на 21 лютого загальний обсяг вкладів у банку 13 тис. фізосіб становить 21 млн грн, з яких 17 млн ​​грн - сума можливого відшкодування за рахунок коштів Фонду. При цьому 55,8% від загального обсягу зобов'язань перед вкладниками - депозити у валюті.

За даними Фонду, 99,8% вкладників "Кредитпромбанку" отримають свої коштів у рамках системи гарантування.

Крім того, в повідомленні вказується, що на 21 лютого загальний обсяг вкладів 440 фізосіб в "Омега Банку" становив 3,8 млн грн, з яких 3,2 млн грн - сума можливого відшкодування за рахунок коштів Фонду. При цьому 90,3% - вклади фізосіб