Події
5 березня 2015
В Південній Кореї напали на американського посла: порізали обличчя і зап'ястя (фото, відео)
На посла США в Південній Кореї Марка Ліпперта скоєно напад.
news-image

Нападник атакував дипломата з лезом в руці з криком "Південна і Північна Корея повинна возз'єднатися!", повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Uainfo.

На знімках, переданих південнокорейським інформаційним агентством "Yonhap", видно як Марк Ліпперт тримається за обличчя, а кров тече з ран на голові і лівому зап'ясті.

42-річний посол пан Ліпперт мав виступити з промовою на сніданку в Седжон Холл, але після події був доставлений в лікарню з травмами, які, на щастя, виявилися не небезпечними для його життя.

Ліпперт переніс 2,5 годинну операцію на щоці і зап'ясті, і буде змушений провести в лікарні ще 2-3 дні.
 
Нападник був одягнений в сучасну версію національного традиційного корейського Ханбок. За заявою поліції, ним виявився 55-річний чоловік на прізвище Кім.

Сполученими Штатами в Південній Кореї розміщено 28500 військових в якості стримуючого фактора проти Північної Кореї. Цей факт деякі південні корейці вважають бар'єром на шляху до возз'єднання двох частин країни.
 
На цьому тижні США і Південна Корея почали щорічні спільні військові навчання - це викликало сплеск напруженості у відносинах Південної Кореї з Північної.
 
Ліпперт став послом до Кореї в минулому році і набув великої популярності за час свого перебування в Сеулі. Його дружина народила дитину в Сеулі, і пара дала синові корейське друге ім'я. Раніше Ліпперт був помічником Міністра Оборони США з питань в Азії.
 
Білий Дім повідомив, що президент США Барак Обама побажав послу "швидкого одужання".