Світ
5 березня 2015
Командувачі ЗС Польщі і Литви заявили, що готові до "зелених чоловічків"
Командувачі ЗС обговорили спільні навчання і плани створення спільної військової бригади з Україною
news-image

Литва і Польща готові відбити загрози так званої "гібридної війни", у контексті анексії Росією українського Криму і події на Донбасі.

Про це заявив у Вільнюсі головнокомандувач збройних сил Польщі генерал Мечислав Гоцул, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на "Європейську правду".

"Військові повинні бути готові до поганої погоди. А ця погана погода - насамперед "зелені чоловічки". Після сьогоднішньої зустрічі та інформації з штабу у мене немає ніяких сумнівів, що ЗС і Литви та Польщі до цього готові", - сказав Мечислав Гоцул.

За словами генерала, "гібридні загрози" актуальні не тільки для збройних сил, але й для всієї національної системи, тому дуже важливо забезпечити гарний зв'язок між армією і службами внутрішньої системи.

Головнокомандувач ЗС Литви генерал-майор Йонас Вітаутас Жукас сказав, що не володіє ніякими даними про те, що в Литві найближчим часом можуть початися заворушення, але підкреслив, що підготовка до таких загроз ведеться.

Генерал перш усього згадав створені в минулому році національні Сили швидкого реагування, чисельність яких становить 2,5 тис. осіб.

Командувачі ЗС обговорили спільні навчання і плани створення спільної військової бригади з Україною, яка має розпочати свою діяльність у другій половині року.

За словами Жукаса, на зустрічі також йшлося про можливості для Литви і Польщі придбати безпілотники та інші системи озброєння, але поки рішення про це не прийнято.