Політика
6 березня 2015
Коломойський розповів про "розпил" "Укррудпрому" і вигоду Ахметова
Коломойський заявив про "явку з повинною"
news-image

У середу, 4 березня, відбулося засідання спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, в якому взяв участь голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Обозреватель".

Губернатор заявив, що готовий розповісти про всі нюанси підготовки проведення приватизації "Укррудпрому" і назвав це в деякому роді "явкою з повинною".

За його заявою, сьогодні державні активи, реалізовані відповідно до антиконституційних, на його думку, законів. Зокрема, "Укррудпром", за його словами, був реалізований за ціною, яка на порядок менше його реальної вартості.

Читайте також:Найєм передрікає нову олігархічну війну в Україні і радить "запасатись попкорном"

"Готувався спеціальний закон під Пінчука, проте зрештою головним вигодонабувачем стали компанії Ахметова. Як кажуть, у футбол грають всі, але виграє Німеччина, так і у нас в приватизації брали участь "усі, але вигравав Ахметов", - заявив Коломойський, додавши, що сам він був бенефіціаром в цій приватизації, але змушений був брати участь в ній на запропонованих умовах.

Також Коломойський заявив, що за право керувати "Укрнафтою" він щомісяця платив по 5 млн доларів на рахунки, які в лондонському суді були ідентифіковані, як пов'язані з Кучмою і Пінчуком.

На питання, коли ж "Укрнафта" заплатить дивіденди, відповів, що "мабуть ніколи", оскільки "Нафтогаз" повинен "Укрнафті" близько 100 млрд гривень. Заборгованість виникла внаслідок нарахування "Нафтогазу" газу "Укрнафтою", але оформленого як від невстановленої постачальника.

Правда додав, що якщо "Нафтогаз" погасить хоча б десяту частину свого боргу, то компанія готова виплатити дивіденди і державі і всім іншим акціонерам.

На запитання члена комісії, що він вважає за доцільне: доплату за приватизацію за заниженою ціною або ж повернення в держвласність, він сказав, що вважає за доцільне повернення держактивів з компенсацією сплаченої суми. Пояснивши, що йдеться про активи, які за визначенням не можуть бути збитковими.