Наука та технології
9 березня 2015
Apple запатентує технологію захисту смартфонів від води
Ідея Apple полягає в покритті ряду елементів печатної плати, наприклад, процесора і модулів пам’яті, спеціальною гідрофобною речовиною, яка буде наноситися за допомогою вакуумного напилення.
news-image

Наступне покоління смартфонів iPhone цілком може отримати водонепроникний корпус, оскільки Apple подала сьогодні патентну заявку на реєстрацію нової технології захисту гаджетів від вологи, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на Euromobile.

Що цікаво, вода в корпус все-таки потрапить, так як від води пропонується захищати лише деякі елементи системної плати. Ідея Apple полягає в покритті ряду елементів печатної плати, наприклад, процесора і модулів пам’яті, спеціальною гідрофобною речовиною, яка буде наноситися за допомогою вакуумного напилення. Товщина такого слота складе близько 1 мкм, тобто на розміри самого смартфона його наявність не вплине. Apple зазначила, що новим гідрофобним матеріалом можна покрити всі внутрішні елементи мобільного пристрою, а не тільки окремі компоненти. Apple патентує не тільки сам матеріал, але також спосіб його нанесення, стверджуючи, що її рішення дозволить заощадити простір усередині корпусу і навчити навіть дуже тонкий смартфон не боятися води.

Іншими словами, прийдешні «Айфони» зможуть скласти в цьому плані конкуренцію громіздким смартфонам в товстих прогумованих корпусах. Нова технологія Apple також захищає і місця спайки, а разом з ними – все шлейфи і дроти. В даному випадку пропонується використовувати силікон. Заявка Яблучною Імперії вже знаходиться на розгляді, так що захист від вологи можуть отримати навіть смартфони iPhone 6s і 6s Plus, реліз яких попередньо призначений на осінь цього року.

Читайте також: Apple оштрафували за порушення патентів