Суспільство
11 березня 2015
У МВС обіцяють киянам нову патрульну службу вже в червні
До кінця 2015 року такі служби будуть у всіх містах-мільйонниках України.
news-image

Старт роботи нової патрульної міліції у Києві планується вже у середині червня. До кінця 2015 року такі служби будуть у всіх містах-мільйонниках України. Про це на засіданні Уряду в середу, 11 березня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на "Укрінформ".

"В квітні місяці розпочнеться прийом заяв у патрульну поліцію в Одесі, в червні ми запустимо патрульну службу в Києві. Літом ми почнемо приймати заявки в Дніпропетровську, Львові і Харкові. В серпні - перша дата запуску патруля в Одесі. Далі до кінця року всі міста-мільйонники країни будуть покриті новою патрульною службою", - повідомив він.

Крім того, Міністерство внутрішніх справ України очікує найближчим часом надходження коштів від уряду США в рамках Угоди про реформування правоохоронних органів України. Арсен Аваков повідомив, що  кошти для реформування  в сумі 16,772 млн дол йдуть більшою своєю частиною на створення патрульної служби, а 9,636 млн дол - на реформування галузі кримінальної юстиції, зокрема, боротьби з корупцією.

"Наші партнери - це американці, європейці, цілий ряд приватних фондів, міжнародних організацій - ніколи не дають гроші під порожні обіцянки. Сьогодні ми вийшли на базовий договір з американським урядом, який затверджено в Білому домі, і нам треба його затвердити, і ми отримаємо перші гроші буквально в найближчі дні", - підкреслив глава МВС.

Базовим учасником проекту з реформування української міліції, за словами Авакова, є США. Раніше міністр внутрішніх справ опублікував тексти документів щодо реформи МВС України.

Читайте також: Аваков представив варіанти дизайну нових патрульних авто

Зазначимо, прийом заявок-анкет на службу в новій патрульній поліції Києва завершився 6 лютого. На одне місце патрульного претендувало близько 10 осіб. Інспекторам Державтоінспекції Києва, які відмовилися від участі в конкурсі у нову патрульну службу, пропонуватимуть роботу в інших підрозділах поліції.