Політика
11 березня 2015
В США змоделювали війну з Росією (інфографіка)
Не встиг Джо Байден заявити про надання Україні не летальної військової техніки, як американська аналітична організація Stratfor представила дані моделювання війни між НАТО і Росією
news-image

За отриманими результатами - в повномасштабному військовому зіткненні між НАТО і Росією на території України переможе Захід, про це пише популярний український блогер "Злой Одессит", передає Єдність.інфо.

"Згідно аналітиці, ймовірного зіткнення світів, як мінімум 6 ескадронів ЗС США зможуть прибути на допомогу ВСУ у разі повномасштабного вторгнення протягом 48 годин. Всі 22 ескадрона зможуть опинитися в епіцентрі подій не більше ніж за 11 днів", - пише блогер.

Головним вразливим місцем НАТО аналітики вважають порівняно невелику кількість авіації біля кордонів з Україною щодо ВПС РФ, тому розгортання достатнього угруповання штурмовиків і винищувачів є пріоритетним для сил НАТО і США.

"Примітно те, що подібні аналітичні висновки публікуються саме зараз, але слід розуміти, що вони виключно для ознайомлення та мають психологічно-деморалізуючий характер. Але сам факт, що плани розробляються вже говорить багато про що", -пише блогер.

Нагадаємо, що аналітики американської компанії Strafor вважають, що Путін може не обмежитися підтримкою проросійських бойовиків в Донецькій та Луганській областях і може перейти до спроб окупувати всю Правобережну Україну.

На думку аналітиків, РФ може здійснити ряд коротких ударів по східних областях України для залякування командування ЗСУ.

«Однак такий крок, ймовірно, буде використаний у поєднанні з якимись майбутніми військовими діями з боку Росії чи проросійських сепаратистів», — йдеться в аналізі Strafor.

Ще одним «обмеженим» варіантом окупації експерти вважають розширення підконтрольної терористами території до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей.

Одним із найбільш часто обговорюваних сценаріїв у Strafor назвали об’єднання захоплених територій Донбасу з Кримом по південному узбережжю Чорного моря.

У даному випадку прогнозується наступ широким фронтом, щоб забезпечити анексований Крим постачанням води з Дніпра та створити сухопутний коридор.

Читайте також:Військовий аналітик закликав врятувати Україну, «убивши якомога більше» російських солдат