Суспільство
12 березня 2015
В Мавзолеї звільняють місце для Путіна?
Інтернет-користувачі активно хоронять кремлівського вождя
news-image

12 березня Інтернет буквально вибухнув фейковими повідомленнями по смерть Президента Російської Федерації Володимира Путіна. Користуючись такою можливістю, користувачі соцмереж вирішили повправлятися у дотепності, коментуючи фейкову новину підписами, на кшталт: «Путін всіх переграв у ящик», та «спеціально помер, аби засмутити Гаагський трибунал»…

А починався день «Інтернет-похорон» Путіна досить тривіально. Спочатку через соцмережі поповзли чутки, що Володимир Путін понад тиждень не з’являвся на публіці та через стан свого здоров’я відмінив запланований до Казахстану візит. Потім з’явилася інформація про його інсульт, госпіталізацію та як наслідок, перехід очільника Росії до кращого світу. Масло у вогонь підлило й повідомлення зі взламаної сторінки Прем’єр-міністра РФ Дмитра Мєдвєдева, від імені котрого невідомі жартівники висловили співчуття з приводу смерті російського лідера. Подібні чутки спричинили такий резонанс, що прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков, змушений був офіційно спростовувати загибель Володимира Путіна. Звісна річ, більшість людей усвідомлює, що насправді очильник Росії поки що не планує залишити цей тлінний світ. Тим не менш, сама ситуація із похованням Володимира Путіна нагадує старий анекдот: «Ви, теща, як хочете, але я вже домовився. Ваші похорони - завтра».

Читайте також:"В ПАРЄ всі обговорюють, що сталося з Путіним", - Ар'єв

Як би там не було, досить дивно, що сам Путін і досі не зробив нічого, аби вгамувати пристрасті довкола своєї передчасної загибелі і навіть не з’явився на публіці у характерній для себе підкреслено-енергійній манері. На думку багатьох аналітиків, це може свідчити про те, що чутки про загибель господаря Кремля виникли не на порожньому місці. Про проблеми зі здоров’ям російського очільника у Світі говорять давно і у повний голос. Впливовий американський таблоїд The New York Post ще в жовтні розповів, що Володимир Путін страждає від невиліковного раку підшлункової залози, а інше американське видання The Week діагностувало у Володимира Путіна Рак спинного мозку.

Як би дивно це не звучало, але цікавість до імовірності смерті господаря Кремля зробило закордонні видання схожими на різноманітних пророків, які роками віщували загибель російському Президенту. Подібні пророцтва про загибель Путіна це взагалі окрема тема, оскільки вони віддають добрячою порцією таємничості та містицизму. Їх приписують абсолютно різним віщунам, починаючи від Ванги і закінчуючи монахами та мольфарами різного ґатунку. Зокрема, відомий відлюдний монах Авель, який свого часу передрік загибель Імператриці Катерини II та Імператора Павла I, начебто пророкував і смерть Володимира Путіна.

Читайте також:Помста Нємцова "звідти". Система Путіна пішла "в рознос".

«Ця людина буде з південного роду і двічі змінить зовнішність. Великі лиха потерпить від нього Русь, але загине він від смертельної рани», – писав монах.

Втім, в Інтернет-мережі набагато популярніші більш сучасні пророцтва, які віщують нинішні провидці. Зокрема, чого варте одне лише «сакральне» пророцтво ієромонаха Юстина Бойка, про те, що: «режим Путіна паде вже сьогодні»?...

Як би там не було, але таке неприховане бажання поховати ще живого і теплого Володимира Путіна свідчить про те, що українці вже готують з цього приводу святкове шампанське і таким чином висловлюють жартівливий протест проти його політики. 

Читайте також:Путіна не видно 6-й день поспіль. Скасована участь в колегії ФСБ РФ

Євген Ігнатенко

спеціально для Єдність.інфо