Світ
13 березня 2015
У найближчі дні Медведєва приберуть, а Путіна відправлять спочивати - Ілларіонов
Він вважає, що майбутні історики назвуть ці події "змовою генералів"
news-image

Найближчим часом в уряді РФ можуть відбутися кадрові зміни. Таку думку в своєму блозі висловив екс-радник президента РФ Володимира Путіна, старший науковий співробітник вашингтонського Інституту Катона Андрій Ілларіонов.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Обозреватель".

"Після майже двотижневої жорсткої боротьби під килимом картина поля битви, що відкрилась для громадськості до вечора вчорашнього дня, майже не залишає сумнівів у її підсумках. Партія "крові і бабла" (відповідно до термінології А. Піонтковского) зазнала важких втрат і відступає по всьому фронту під натиском партії "великої крові", - написав Ілларіонов.

Він вважає, що майбутні історики назвуть ці події "змовою генералів".

"Справді: з одного боку - підполковник. А з іншого - суцільні генерали: два генерал-полковника, три генерала армії", - додав експерт.

Він зазначає, що відсутній з 27 лютого Сергій Іванов (керівник Адміністрації Путіна, генерал-полковник у відставці - ред.) з'явився в публічному просторі, закріпивши союз з РПЦ або, як мінімум, гарантуючи її нейтральну позицію. Микола Патрушев (секретар Радбезу РФ, генерал армії - ред.) на засіданні РБ в П'ятигорську прийняв капітуляцію (глави Чечні - ред.) Рамзана Кадирова. Костянтин Ремчуков (заступник голови Громадської палати міста Москви - ред.) з ложі Великого театру повідомив про майбутню відставку Ігоря Сечіна (президента "Роснафти" - ред.).

"Схоже, вирішена наперед і відставка Володимира Колокольцева (глава МВС РФ, генерал-полковник - ред.) - незважаючи на спростування чуток про розпуск. Іншими словами, силова та фінансова опори "національного лідера", схоже, паралізовані", - резюмує Ілларіонов.

Разом з тим, як пише експерт, на відміну від появи Іванова "зник" Путін.

"Скасування його візиту в Казахстан та інформація про його "хвороби", що активно вкидається в суспільний простір, змушують задуматися про те, де він фізично знаходиться в даний час і в якому саме стані. Якщо запропонований аналіз вірний, то в найближчі дні слід очікувати відставки з поста прем'єра Дмитра Медведєва і призначення на нього Сергія Іванова. Держдума під керівництвом Сергія Наришкіна забезпечить правильне голосування її членів", - вважає екс-радник Путіна.

Він також зазначає, що у змові беруть участь не тільки генерали або ж силовики.

"Напередодні вбивства Бориса Нємцова в безпечне місце на 15 діб був відправлений інший потенційний кандидат на роль "сакральної жертви", популярний блогер, який спеціалізувався на публікаціях витоків проти фігурантів партії "крові і бабла"... Інший відомий опозиційний публіцист буквально днями досить сміливо припустив, що "після вбивства Нємцова Путін буде повалений найближчим часом", - резюмує Ілларіонов.