Світ
18 березня 2015
Стюардес хочуть озброїти електрошокерами для захисту від російських алкодебоширів
В законодавство пропонується ввести поняття «авіахуліган»
news-image

Федеральне агентство повітряного транспорту РФ пропонує роздати пілотам і стюардесма пластикові наручники і елекрошокери, щоб вони змогли «заспокоювати буйних пасажирів», повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на російські ЗМІ.

Крім того, пропонується ввести в законодавство поняття «авіахуліган» і встановити для цієї категорії громадян особливі штрафи. 

Раніше неодноразово зверталася увагу органів влади на неефективність чинних правил користування повітряним транспортом і на необхідність посилення законодавства для боротьби з авіадебоширами.

Згідно статистичним даним в 2014 році було зафіксовано 59 інцидентів на борту авіалайнерів за участю нетверезих пасажирів, в березні 2015 року - п'ять. Зокрема, одного з пасажирів, який влаштував бійку, навіть довелося зв'язувати ремнями. Також під час виконання рейсу командиру повітряного судна довелося прийняти рішення повернутися в аеропорт після вильоту.

У Росавіації і раніше пропонували роздати працівникам авіаліній електрошокери і наручники, але перевізники вважають більш ефективним чорні списки пасажирів. Проте остаточно законопроект прийнятий не був.

Читайте також:В європейських аеропортах для росіян ввели особливий огляд. «Весь літак знімає верхній одяг»