Резонанс
19 березня 2015
"Захарченко працює на Ахметова", - бойовик "ДНР"
Ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко працював в структурах Ріната Ахметова і захищає його інтереси
news-image

За його наказом був заарештований командир батальйону "Сварог" відомий в Донецьку бойовик з позивним Варган  за те, що зазіхнув на майно Ахметова в Донецьку повідомляє Єдність.інфо з посиланням на Хвилю.

Про це розповів бойовик Сергій, який воював у складі «2 батальйона республіканської гвардії» за "ДНР".

Бойовик у скайп-інтерв'ю розповів, про те, скільки отримують бойовики, як відбуваються розборки серед сепаратистів, а також за які гріхи можна потрапити до в'язниці в «молодій республіці». За його словами, раніше Сергій жив у Петровському районі Донецька, а зараз переїхав до міста Переяславль-Залеський в Ярославській області Росії.

 

«Ніякого "народного ополчення" в Донецькій області немає. Всі "ополченці" отримують гроші. Туристи-росіяни отримують хороші гроші, місцевим платять мало. Ці гроші ополченці отримують невчасно. Та гуманітарка, яка поставляється з Росії, розподіляється між ополченцями », - розповів бойовик.
«Владу взяли кримінальники - ті, які були наглядачами, контролювали ринки, бізнес. І злодії. Хто такий Захарченко? Захарченко належав до структур Ріната Ахметова, торгував курями. Бізнесмен, який крутив свої афери. Ніякий він не роботяга, як він намагався себе представити, ніякого відношення до цього класу він не має. Його брат втік від нього до Росії, оскільки він намагався розповісти правду про події. Його намагалися вбити. У нас зараз вбивають всіх неугодних - висилають на фронт і там стріляють у спину або підривають. Багато хто з добровольців, які приїхали не за гроші, потрапили в слідчий ізолятор і на СБУ, сидять разом з українськими військовополоненими. З боку "ДНР" нам ллють у вуха, що вони герої. Але які вони герої, якщо Моторолла з Бетменом приїхали в Петровський район і розстріляли житловий майданчик на підконтрольній нам території. Командир батальйону - Афганець - обурився, наш батальйон встав в багнети і сказав - "Забирайтеся звідси". Що зробили з Афганцем? Зник - його заарештували, ми не знаємо, де він »- розповідає донеччанин.

 

Командир бойовиків Варган, про якого розповів бойовик Сергій, раніше воював в бандформуванні «Оплот» Олександра Захарченко, проте пізніше посварився з лідером "ДНР" і був заарештований. Варган був відомий, як рідновір, прихильник неоязичництва і фанатичний антисеміт. Його угруповання контролювали Петровський район Донецька.

Як і багато інших бойовиків, довгий час він вважався «героєм Новоросії», і регулярно ставав учасником сюжетів на місцевому ТБ сепаратистів. В одному зі своїх інтерв'ю бойовик, охоче вбивав людей, пропагував вегетаріанство і закликав не вбивати тварин, щоб «не псувати собі карму».