Події
20 березня 2015
Кличко першим зробив селфі, відкривши інтерактивну скульптуру Гік у Києві
За словами мера, встановлення цієї скульптури можна вважати символічним стартом розвитку Києва як столиці інформаційних технологій.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії відкриття інтерактивної скульптури Гік у стилі Urban Art у Києві, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на офіційну сторінку мера.

“Інтерактивна скульптура Гік уособлює сучасних людей, прихильників інноваційних технологій, які активно користуються різноманітними гаджетами, соціальними мережами. Встановлення цієї скульптури можна вважати символічним стартом розвитку Києва як столиці інформаційних технологій, електронного урядування. Сподіваюсь, функціональні можливості Гіка стануть в пригоді і порадують багатьох киян, - він роздає безкоштовний Wi-Fi, дозволяє підзарядити гаджети, інформує про новинки високих технологій”, - сказав Віталій Кличко.

Мер, відкривши скульптуру, першим зробив селфі з Гіком. І перевірив наявність безкоштовного Wi-Fi. Розробники інтерактивної  скульптури пообіцяли, що це перший Гік в Києві, а незабаром їх з'явиться ще кілька. 

Мер підкреслив, що сьогодні столична влада активно працює над впровадженням у Києві проекту “Smart City”. І в цьому контексті Гік стане “першою ластівкою”.

“Впровадження і використання сучасного високотехнологічного проекту “Smart City” дозволить зробити Київ більш комфортним і безпечним. Одним з перших напрямків цього проекту стане електронний бюджет, щоби кияни бачили всі надходження і витрати та могли контролювати владу. Подібні системи ефективно працюють у Лондоні, Стокгольмі, Тель-Авіві, Берліні та багатьох інших сучасних столицях світу, де активно застосовують інформаційно-комунікаційні технології для оптимізації використання ресурсів, енергозбереження, зменшення негативного впливу на екологію”, - зазначив Київський міський голова.

Віталій Кличко також розповів, що підписав розпорядження про утворення робочої групи з розробки проекту «Smart City», яка, зокрема, здійснюватиме аналіз основних проблем законодавства у сфері електронного урядування та надаватиме пропозиції Київському голові щодо способів їх усунення та вдосконалення законодавства у цій сфері.

Читайте також: У Києві охочі зможуть пробігти Забіг Миру з Віталієм Кличком 21 березня

Група зі створення «Smart City» складатиметься з представників  органів державної влади, закордонних експертів в галузі ІТ та ІТ-спільноти України, фахівців КМДА.