Події
20 березня 2015
Терористи намагались підірвати залізничний міст на Харківщині
Затриманий зізнався у підпалі наприкінці січня адміністративної будівлі міжрайонної прокуратури в м. Ізюм
news-image

Служба безпеки України затримала диверсантів, які за вказівкою ватажків терористичної організації т.зв. "ЛНР" злочинно намагалися підірвати залізничний міст в м. Ізюм, що на Харківщині.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу СБУ.

Один з членів диверсійної групи зізнався, що за завданням "розвідки" терористів, вербував громадян для організації та вчинення диверсій і терактів на території Харківщини. Разом зі своїми спільниками він розробляв план збройного нападу на ізюмський блокпост, у тому числі на українських військових.

Паралельно диверсійна група відпрацьовувала ще одне завдання терористів – підрив залізничного мосту поблизу Ізюма, який використовують для транспортування вантажів до району антитерористичної операції.

Читайте також:Міст через Сіверський Донець у Станиці Луганській повністю зруйнований - Москаль

18 березня СБУ затримала диверсанта на "гарячому" під час мінування мосту – залізничного полотна та підпор споруд. У зловмисника оперативники вилучили чотири вибухових пристрої, які він мав привести у дію дистанційно за допомогою мобільного телефону.

  

За цим фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Крім того, затриманий зізнався у підпалі наприкінці січня ц.р. адміністративної будівлі міжрайонної прокуратури в м. Ізюм. Це також було однією зі злочинних вказівок терористів "ЛНР".