Політика
21 березня 2015
У Києві Президенту Литви вручать премію «Людина року»
Премія «Людина року» присвоєна Президенту Литви Вищою академічною радою України
news-image

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте приїхала з візитом до Києва, де їй буде вручена премія «Людина року» за послідовну та активну підтримку європейського вибору України повідомляє Єдність.інфо з посиланням на прес-службу президента Литви.

У Києві також відбудуться зустрічі Президента Литви з главою України Петром Порошенком і Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Премія «Людина року» присвоєна Президенту Литви Вищою академічною радою України, до складу якого входять представники суспільства цієї країни - експерти різних областей. Цієї нагороди глава країни удостоєна за відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, активну підтримку європейських прагнень цієї країни і підтримку територіальної цілісності України. Підкреслюється, що особистий внесок Президента Литви в утвердження демократичних принципів на Україні заслуговує найвищої оцінки цієї країни.

Під час урочистої церемонії, яка відбудеться в Національному палаці мистецтв «Україна» в Києві, Далі Грібаускайте буде вручена статуетка «Прометей-Престиж», автор якої - скульптор Олег Черноїванов.

У ході двосторонніх зустрічей з Президентом України Петром Порошенком і Прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком глава Литви обговорить ситуацію в галузі безпеки на сході України, прогрес цієї країни у реалізації важливих реформ і необхідну України міжнародну допомогу.