Війна
25 березня 2015
Переодягнені бойовики збирались викрасти українського полковника
За «роботу» куратори обіцяли їм по 10 тисяч гривень
news-image

Про це  повідомляє  Є | Єдність.інфо, посилаючись на сторінку радника голови СБУ Маркіяна Лубківського у Facebook.

«З метою виконання завдання російської військової розвідки бойовики з «МГБ ДНР» в черговий раз намагалися влаштувати провокації у Донецькій області за межами тимчасово окупованих територій. Метою провокацій повинні були стати звинувачення в подальшому представників військових формувань України у скоєнні злочинів проти мирного населення і розгойдування ситуації в регіоні», - написав Лубківський.

За його даними, в Мар'їнський район було направлено групу бойовиків, яким ставилося завдання «у формі українських військових здійснити ряд резонансних злочинів проти місцевих жителів (грабежі з насильством і вбивства)».

Також терористи повинні були викрасти одного з наших військових вищого офіцерського складу, який би на камеру для російських ЗМІ підтвердив причетність української армії до мародерства і знущаннь над цивільним населенням, а також надав би російським спецслужбам розвіддані про місця дислокації, чисельність і озброєння сил АТО. 

Відразу ж після прибуття в регіон диверсанти були затримані контррозвідкою СБУ. Ними виявилися громадяни "Б" 1982 р.н., уродженець м. Жовті Води Дніпропетровської області, і "П" 1969 р.н., уродженець м. Селидове Донецької області. За свідченнями затриманих, за зазначену «роботу» куратори обіцяли їм по 10 тис. грн. кожному.

У терористів вилучені записи такого змісту:

«Вкрасти полкана.
Крім бажання вкрасти, необхідно визначити маршрути руху, охорону, виявити точки для пристрою засідок + врахувати нюанси. Треба:
1. 30 л дизпалива;
2. 30 л Аі-92;
3. грошей - 3000;
4. ПМ + ПБС, 1 АКСУ + ПБС;
5. фото без спалаху + 2 карти пам'яті;
6. на вивезення клієнта цивільний одяг;
7. літр хорошого коньяку».

Читайте також:Окупанти проводять ротацію