Шоу-біз та культура
27 березня 2015
Найвідоміші музиканти країни виконають кавер-версії українських повстанських пісень
2 квітня шістнадцять найвідоміших українських гуртів виступлять на сцені київського концертного клубу StereoPlaza у рамках унікального музично-патріотичного проекту «Музика гідності»
news-image

На думку організаторів фестивалю «Музика гідності», для  досягнення перемоги в цій війні потрібні не тільки сучасна техніка, боєприпаси та амуніція, а й музичні твори, які споконвіку надихали воїнів на подвиги і надавали впевненість у перемозі.  Тому музиканти об’єдналися для того, щоб подарувати глядачам кавер–версії  українських героїчних пісень часів повстанських рухів, пише Є | Єдність.інфо.

«Об'їхавши майже всі військові частини на сході України з фестивалем «З країни в Україну», ми зустрілися з реальною проблемою - відсутністю української музики. І вирішили виправити це кількома способами. Один з них- записати кавер-версії української героїки, створених нашими виконавцями, і, нарешті, замінити «Батяня комбата» на Ельзівську «Я не здамся без бою»!», - розповів організатор фестивалю, волонтер і музикант Денис Блощинський.

Серед груп , що висловили бажання взяти участь у проекті   та спеціально готують кавер-версії пісень - ТНМК, Onuka і Maneken, Ярмак, Nesprosta, Крихітка, Dakh Daughters, Арсен Мірзоян, Mad Heads, Нумер 482, Катя Chilly, OT VINTA, Один в каное, Vivienne Mort, Мандри, Телері, Кому вниз і низка інших колективів. Музичні композиції, що виконають музиканти, будуть записані на концерті і передані в усі військові частини країни. Виступ кожної групи буде починатися чотиривіршами українських поетів.

«Крім того, у рамках фестивалю відбудеться конкурс серед маловідомих авторів пісень, присвячених Майдану і АТО. Кращі 20 композицій увійдуть у ще один CD для військовослужбовців» - повідомив Денис Блощинський.

Всі зібрані гроші з квитків та аукціону організатори планують передати на лікування поранених і постраждалих у зоні АТО, які знаходяться в головному військовому клінічному госпіталі МОЗ України.

«Кожний проданий квиток - це частина грошей на протези, операції з відновлення кінцівок, протезування очей та інші необхідні речі хлопцям, які лежать в Київському центральному госпіталі. Статистика дуже проста - кожні 1000 людей на концерті - це один складний механізований протез для 1 людини або 2 операції середнього ступеню», - підсумовує Денис Блощинський.

За підсумками проекту команда організаторів  готує видання низки CD, пісенників з акордами та нотами героїчних і патріотичних пісень для поширення в школах, в АТО та силових підрозділах.

Читайте також:"Океан Ельзи" перестане виступати з літа