Політика
30 березня 2015
Лех Валенса: Російські олігархи самі впораються з Путіним
На думку політика, у своєму розвитку Росія відстає від Заходу на 30-50 років
news-image

Екс-президент Польщі, колишній лідер профспілкового об'єднання «Солідарність» Лех Валенса заявив, що Росія у своєму розвитку відстає від Заходу на 30-50 років, тому приречена на поразку. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza, передає Є | Єдність.інфо з посиланням на Укрінформ.

«Росія відстає від Заходу на 30-50 років, оскільки вона застосовує методи, від яких Захід давно відмовився: танки, залякування атомною зброєю. У НАТО атомний потенціал набагато кращий, ніж був у Радянського Союзу, проте альянс нікого не лякає, оскільки знає, що це не та епоха. У зв'язку з цим Росія приречена на поразку», - зазначив Валенса.

Він також зазначив, що Росія потрібна Європі, Заходу і світу, тому «їй треба допомогти приєднатися до західних народів».

Валенса підкреслив: якщо Захід буде єдиним у своїх намірах і діях по відношенню до Москви, то росіяни «самостійно впораються з Путіним». «Він приносить величезні втрати своїм олігархам, тому вони змушені будуть щось зробити з цією ситуацією», - зазначив він.

За словами Валенси, Захід поки не діє солідарно відносно Росії, оскільки лідери Німеччини і Франції їдуть на переговори з Путіним без узгодження позицій з президентом Європейської ради Дональдом Туском.

«Будь-яка країна має свої інтереси, тому не кожна з них зацікавлена ​​в тих же діях. Але нехай кожна країна зробить те, що може, в тому ж напрямку. І цього достатньо, щоб ми витягли Росію з цього безладу», - констатував екс-президент Польщі.

 

Читайте також:Екс-канцлер Шрьодер запевняє, що Путін мав право окупувати Крим – Gazeta Wyborcza