Події
7 квітня 2015
Винних у побитті Чорновол випустили на волю
«Народний фронт» готує подати апеляцію, щоб домогтися справедливого покарання.
news-image

6 квітня Бориспільський суд випустив на свободу Романа Залюбовського та Сергія Котенка, винних у побитті журналістки та нардепа Тетяни Чорновол. Про це повідомляє прес-служба партії "Народний фронт", пише Є | Єдність.інфо.

На думку представників фракції "Народний фронт", таке рішення Бориспільського суду не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України.

Нагадаємо, побиття журналістки сталося 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі. 

За словами адвоката Тетяни Чорновол, максимальна міра покарання за такі злочини становить п’ять років ув’язнення. Суд призначив Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо його спільника Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

Суд не взяв до уваги жодних доводів адвокатів потерпілої про те, що даний злочин замовили представники вищого ешелону колишньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов’язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю, - йдеться в повідомленні прес-служби.

«Народний фронт» готує подати апеляцію, щоб домогтися справедливого покарання для нелюдів.

Такі рішення суду, коли з-під варти випускають небезпечних злочинців, хабарників і корупціонерів, ганьблять всю судову систему і мають піти у минуле. «Народний фронт» в жодному разі не хоче здійснювати тиск на рішення суду, але ми хочемо бути переконані в тому, що українська судова система позбавляється ганебної практики ухвалення неправосудних рішень, - наголошують у партії.
“ Сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що люстрація суддівського корпусу вкрай необхідна. Система має нарешті очиститись від людей, які її паплюжать і не хочуть працювати у новій країні, - йдеться у заяві.

 

Читайте також: Тетяна Чорновол назвала замовника і організатора свого побиття

 «Народний фронт» також вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.