Події
22 квітня 2015
У Луганську "Енеїда" Котляревського визнана нацистською літературою
У Луганську знищують бібліотеку Українсько-канадського центру. Більше 30 тисяч книг центру визнано "нацистською літературою" і вилучено сепаратистами.
news-image

Про це повідомляє Є | Єдність.інфо  з посиланням на "Четверту владу". 

Серед заборонених видань центру, що діяв останні 20 років на базі Луганського національного університету ім. Т. Шевченка, є книги про Голодомор 1932-33 рр., книги з історії України, а також "Енеїда" українського класика Івана Котляревського, що входила в шкільну програму з української літератури ще за радянських часів.

Про це говориться в сюжеті одного з сепаратистських каналів ЛНР, який виклав у себе в блозі луганський журналіст Олексій Фалін. Автори сюжету переконані, що книги з бібліотеки центру є "неофашистськими" і використовувалися для "промивання мізків" і "нацистської пропаганди". Також повідомляється, що вся бібліотека канадського центру буде вилучена.

Цікаво, що доцент і кандидат наук Юлій Федоровський, промовець в сюжеті, який викриває "секретну фашистську бібліотеку", є також відомим луганським порноблоггером, який пише під нікому yadocent в ЖЖ. У своєму блозі "кандидат наук і політолог" Федоровський, якого в "ЛНР" призначили керівником Луганського обласного інституту післядипломної освіти, регулярно розміщує під тегом "ню-ню" матеріали порнографічного характеру.

Читайте також: У мережі з'явилося відео, як терористи набирали людей до "ЛНР" на залізничному вокзалі (ВІДЕО)