Суспільство
21 травня 2015
З першої спроби: Рада прийняла закон про національну поліцію
За відповідне рішення проголосували 245 нардепів
news-image

Як повідомляє «Є», сьогодні народні обранці в першому читанні підтримали законопроект № 2561 "Про органи внутрішніх справ". За відповідне рішення проголосували 245 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Національна поліція буде окремим органом, який формується і координується Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ, а витрати на апарат управління зведуться до мінімуму за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій та систем, - сказав Аваков під час представлення документа в парламенті. - Законопроект про органи внутрішніх справ законодавчо cтверджує статус МВС як цивільного міністерства, формує державну політику у відповідному напрямку, а також правові та організаційні основи діяльності центральних органів виконавчої влади у сфері внутрішніх справ.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект "Про органи внутрішніх справ" визначає органи внутрішніх справ, як єдину систему органів виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізують державну політику у сфері внутрішніх справ.

На законодавчому рівні визначено систему органів внутрішніх справ України, до складу якої входять як власне Міністерство внутрішніх справ, так і центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ, а також Національна гвардія України як військове формування з правоохоронними функціями.

Центральне місце у законопроекті відведено Міністерству внутрішніх справ, де визначено його загальну структуру і чисельність. До структури МВС входить апарат міністерства, територіальні органи, навчальні заклади та науково-дослідні установи, а також заклади охорони здоров'я, підприємства, установи та організації, що належать до сфери його управління.

Читайте також: Згуладзе розповіла про штрафи та інші новації в патрульній службі