Київ
10 червня 2015
Власники МАФів підібрали собі гасла про гроші, щоб і далі стояти в недозволених місцях - прес-служба метрополітену
Прес-служба Київського метрополітену прокоментувала інцидент біля станції метро Харківська.
news-image

Сьогодні вранці через перекриття дорожнього руху власниками МАФів утворилася величезна пробка на проспекті Бажана, через що багато киян не змогли потрапити вчасно на робочі місця, повідомляє «Є».

Як стало відомо, вночі на станції метро Харківська були демонтовані торгові павільйони, що розташовувались у підземному переході метро. На знак протесту близько 50 осіб - власників МАФів заблокували дорожній рух на проспекті Бажана в обох напрямках.

За даними ЗМІ, власники МАФів стверджують, що демонтаж відбувався  без рішення суду, документи не пред'являлися. Крім того, підприємці і торговці звинувачують нове керівництво Київського метрополітену в тому, що ті вже півроку вмовляли власників МАФів на додаткові платежі, в іншому випадку погрожували їх демонтувати.

У прес-службі Київського метрополітену кореспонденту «Є» розповіли свою версію події.

На сьогоднішній момент діють нові правила пожежної безпеки, згідно з якими мають бути звільнені від малих архітектурних форм всі проходи біля метрополітену. Ми бачимо, яка ситуація зараз у Василькові, пам’ятаємо, яка ситуація була близько місяца тому на Позняках, коли через МАФи ледь не постраждали наші пасажири. Більше півроку з власниками МАФів проводилася роз'яснювальна робота. По-переше, МАФи біля станцій метро суперечать правилам пожежної безпеки, а по-друге - у людей закінчилися договори. Оскільки у них закінчилися договори, МАФи були відключені від електропостачання. Ми збиралися не один раз з активістами, на зустрічах були присутні представники МНС, депутати. Все це є на нашому сайті. Частина людей, у яких закінчилися договори, дозволили провести демонтаж МАФів, і більше, ніж на 10 станціях був проведений демонтаж без ніяких інцидентів.

Але частина володарів МАФів, незважаючи на відсутність будь-яких документів, вирішила, що вони мають право знаходитися біля метрополітенів. Вчора був проведений демонтаж МАФів біля метро Харківська в присутності міліції, працівників Головного управління з надзвичайних ситуацій. Сьогодні люди, незважаючи на те, що у них немає документів, перекрили проспект Бажана, - прокоментувала ситуацію прес-секретар столичного метрополітену Наталія Макогон.

Також Наталія Макогон спростувала інформацію про те, що нібито керівництво метрополітену вимагало від власників МАФів додаткові платежі.

Ця інформація – на 100 відсотків недостовірна. Мабуть, люди вирішили, якщо вони багато років стояли на тому місті, то будуть стояти й далі. Тому підібрали собі гасла про гроші, якими користуються,- сказала прес-секретар.

 

Читайте також: У київській підземці можна буде обмінюватись книжками