Політика
18 червня 2015
Наливайченко пообіцяв, що всі учасники зустрічі у Відні постануть перед судом США
Усі учасники зустрічі з українським бізнесменом Дмитром Фірташем у Відні в квітні 2014 року будуть свідчити про це в суді у США.
news-image

Про це в інтерв'ю "Обозревателю" заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає «Єдність».

"Усі фігуранти, чи учасники, якщо хочете, зустрічі у Відні (та інші, якщо такі були) постануть перед судом. Професійно і впевнено говорю, що органи юстиції США, як і австрійської юстиції, точно вийдуть на допити під присягою в суді тих осіб з української сторони, котрі були на тій знаменитій зустрічі, - наголосив Наливайченко.

Він також зазначив, що існує як мінімум ще двоє втаємничених фігурантів цієї зустрічі, і вони зараз перебувають у владі.

Один з них працює міністром, інший - в Адміністрації Президента. І я можу чітко сказати, їх буде викликано в американський суд, - пообіцяв глава СБУ.

Нагадаємо, 22 квітня 2014 року у Відні відбулася зустріч Петра Порошенка, Віталія Кличка, Віталія Ковальчука, Юрія Стеця, Сергія Льовочкіна і Дмитра Фірташа.

За офіційною версією, Порошенко і Ковальчук були запрошені на день народження Володимира Кличка, і випадково у віденському готелі зустріли Фірташа, після чого президент кілька хвилин проговорив з олігархом.

За інформацією, отриманою від самих учасників зустрічі, переговори тривали 28 годин з перервою на три години. З деталей зустрічі стало відомо лише те, що спочатку Фірташ і Льовочкін хотіли отримати свої 30% в списку на парламентських вибори, але потім зійшлися на поділі 50% Порошенку, 50% - УДАРу.

Цю угоду з Віталієм Кличком глава держави продемонстрував журналістам під час прес-конференції, підтвердивши лише наявність цієї домовленості.

Водночас Порошенко заперечує будь-які домовленості з Фірташем за підсумками зустрічі у Відні напередодні президентських виборів.

Читайте також: Рада звільнила Наливайченка з посади голови СБУ