Світ
23 червня 2015
Найпоширеніші міфи про суші
Автор книги The Connoisseur's Guide to Sushi розвінчав найпоширеніші міфи про суші.
news-image

Найулюбленіша страва японців та мільйонів людей у всьому світі має й безліч міфів навколо себе. «Єдність» розповість про найпоширеніші з них.

Міф 1: суші - дороге блюдо

Насправді спочатку суші були вуличною їжею. Сьогодні суші - це щось на зразок гамбургера або хот-дога, які можна перехопити на бігу і по дорозі. 

Міф 2: є такі види суші, де риба подається живою

Насправді це називається "ikizukuri" і не пов'язане безпосередньо з суші. Це цілий великий підрозділ японської кухні, занадто екзотичний для західної людини.

Міф 3: жінки не можуть бути суші-шефами, тому що у них занадто гарячі руки

Насправді жінки історично набагато менше працюють кухарями в ресторанах, кафе і барах, бо це важка фізична праця і Японія не виняток. Втім, в Японії зараз досить багато відомих шефів-жінок.

Міф 4: лосось - традиційна риба для суші

Ні, він занадто швидко псується, щоб бути "початковою" суші-рибою. Лосось став потрапляти в суші тільки після поширення холодильників.

Міф 5: суші добре йдуть під саке

Насправді саке і суші зроблені, в тому числі, і з рису - і вживати їх разом, це як для нас є макарони з хлібом. Ніхто в Японії не їсть суші з саке. Зазвичай в хід йде зелений чай або пиво.

Міф 6: для суші є спеціальний "суші-рис"

Насправді в суші використовується банальний короткозернистий рис. В маркетинговій уяві окремих виробників є "суші-рис", але в Японії це нонсенс.