Політика
23 червня 2015
Віктор Янукович вважає трагедією анексію Криму та хоче повернутися в Україну
Про це екс-президент заявив в інтерв'ю ВВС.
news-image

Так зване приєднання Криму до Російської Федерації є справжньою трагедією, заявив в інтерв'ю ВВС Newsnight  колишній президент України Віктор Янукович, передає «Єдність».

Він також наголосив, що при ньому б цієї трагедії не сталося.

Те, що відбулося там, це дуже погано. Нам сьогодні потрібно знайти вихід з цієї ситуації ... Зараз йде війна. Вони кажуть, що треба повернути Крим. Як? Війною? Нам потрібна ще одна війна? - сказав екс-президент.

Також Янукович у інтерв'ю подякував президенту Росії Путіну за порятунок свого життя.

 

Те, що Володимир Путін прийняв рішення згідно доповіді своїх спецслужб, це було його право і його справа. Він зі мною не радився, я йому звичайно вдячний, за те, що він дав таку команду, і моїй охороні допомогли виконати це завдання - вивезти мене і врятувати мені життя, - зазначив Віктор Янукович.

Крім того, він заявив, що хоче повернутися в Україну. Екс-президент зазначив, що зараз більшу частину свого часу проводить в Ростові і його постійно супроводжує охорона, оскільки є небезпека для його життя.

Будь-яка нормальна людина хоче повернутися на батьківщину. Я просто не розумію, за що у мене батьківщину забрали. Я цього не розумію, - сказав Янукович.
Читайте також: Янукович заявив, що бере на себе відповідальність за вбивства на Майдані