Події
24 червня 2015
Росіянин, що воював за "ДНР" розповів, як ОБСЄ привозило бойовикам спорядження
Співробітники Служби безпеки разом з українськими прикордонниками затримали біля селища Березове бойовика-терориста з Росії.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу СБУ, бойовик у 2013-2014 роках знаходився в Абхазії, де служив розвідником-снайпером 7-ї військової бази миротворчих сил.

Молодий хлопець 1995 року народження розповів, що у вересні минулого року він завербувався до "ДНР" за 360 доларів на місяць. А допомагала терористам... ОБСЄ.

Приїжджала комісія ОБСЄ, привозила нам у грудні 2014 року гуманітарну допомогу у вигляді обмундирування - берці, разрузку, форму", - сказав затриманий. - У нас служили росіяни. Вони були двох категорій - штатні та позаштатні. Позаштатні - це ті, хто добровільно прийшов. Були ті, хто приїхав з певних частин. 

Бойовик звернувся до президента РФ Володимиру Путіну і заявив, що в Україні - "безглузда війна" - "тупо за гроші". Затриманий повідомив, що бойовики вже розбігаються і війна скоро закінчиться. Найманець також вибачився перед громадянами України. Він зазначив, що росіянам показують по телебаченню неправду про Україну.

Читайте також: Росія натякає на те, що конфлікт вийде за межі Донбасу