Політика
19 серпня 2015
Закрити заводи і шахти Ахметова - і "ДНР" припинить своє існування - Гармаш (ВІДЕО)
Відомий донецький журналіст, головний редактор інтернет-видання "Остров" Сергій Гармаш розповів, хто живить економіку "ДНР".
news-image

Своє бачення ситуації на окупованій території Донбасу він розповів цього тижня в ефірі "Свободи слова" на ICTV, передає «Єдність». На відео передачі його виступ з 02:06:33.

Нема в "ДНР" своєї металургії і своїх шахт. Є шахти Ріната Ахметова і є металургійні заводи Ахметова. Ось основа економіки "ДНР". Тому нашим олігархам треба визначитись, в тому числі й Олександру Таруті, чого хочуть... Кризис можна вирішити дуже швидко - "відключити" промисловість... Тобто їхню промисловість (у "ДНР" - прим.ред.) підтримувати не треба, - зазначив Сергій Гармаш.

Зокрема, він розповів про випадки замовлень з України, які виконуються на території "ДНР".

...Україна сама робить замовлення Єнакієвському металургійному заводу, який Захарченко називає "державним заводом "ДНР", і на який звозять металолом з Донецького аеропорту. Ріжуть аеропорт, политий кров'ю наших солдатів, і звозять на завод. А ми це оплачуємо. І з цього йде податок на прибуток до їхнього бюджету, - розповів він.

На думку журналіста, не буде в "ДНР" економіки - не буде нічого. Росії доведеться брати на утримання ці території, але вона цього робити вже не буде. Або інший вихід, найбільш ймовірний, коли у людей настане "отверезіння" і вони почнуть ставити питання до "самопроголошеної влади".

Читайте також: СБУ зупинила бюджетне фінансування підприємства, що підконтрольне Ахметову