Події
26 серпня 2015
Вибори у США: кандидат у президенти Дональд Трамп спричинив новий скандал
Кандидат у президенти США, республіканець Дональд Трамп виставив зі своєю прес-конференції журналіста іспаномовного телеканалу, який намагався оскаржити його точку зору з питання міграції.
news-image

Як повідомляє «Єдність» з посиланням на іноземні ЗМІ, Хорхе Рамос з каналу Univision задав Трампу питання про його пропозицію змінити імміграційну політику.

Пропозиції Трампа полягають, зокрема, у скасуванні автоматичного надання американського громадянства за правом народження дітям, чиї батьки перебувають в країні нелегально, і депортації всіх нелегальних мігрантів перед тим, як дозволити деяким з них повернутися.

Трамп не відповів на запитання, проте кілька разів намагався перервати Рамоса і казав:

Тобі не давали слова. Повертайся назад на Univision!

Треба додати, що саме канал Univision раніше припинив співробітництво з Дональдом Трампом.

Поки охоронці Трампа виводили Рамоса із залу, він встиг сказати, що не можна депортувати 11 млн чоловік і побудувати стіну довжиною в 3000 км (ще одна пропозиція Трампа - про стіну на кордоні з Мексикою). Пізніше Рамоса пустили назад, і суперечка між ним і Трампом продовжилася.

На цій же прес-конференції Трамп знову заявив, що відтепер ніколи не буде їсти печиво Oreo через рішення компанії Mondelez International Inc. перенести виробництво з Чикаго в Мексику. При цьому в обгрунтуванні своєї позиції він був правий лише частково: завод в Чикаго не закриється, як сказав Трамп, а скоротить число робочих місць.

Раніше Трамп робив скандальні заяви, що з Мексики в США приїжджають лише насильники та інші злочинці.

Трамп уже не раз робив заяви, які, на думку аналітиків, повинні були б зашкодити його результатам у соцопитуваннях. Проте щоразу ці прогнози не підтверджувались, і Трамп зберігає лідерство серед кандидатів-республіканців.

Читайте також: Один з кандидатів на пост президента США вважає Україну проблемою