Політика
31 серпня 2015
Тимошенко: Конституційні зміни - це шлях не до миру, а до війни (ФОТО)
Після прийняття в першому читанні змін до Конституції лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко розповіла, чому її партія не підтримала це рішення.
news-image

Про це вона розповіла журналістам під час перерви, передає кореспондент «Єдність».

Конституційні зміни - це завжди шлях до посилення країни, до посилення і покращення роботи всіх інституцій влади, до збільшення прав людей, - підтвердила основну мету змін сама лідер "Батьківщини".

Проте в нашому випадку, на її думку, за сучасних умов такі зміни працюють проти країни.

Сьогодні ми будемо мати не шлях до миру, а діаметрально інший шлях. Це шлях до продовження обману з боку Російської Федерації по відношенню до України. Тому що Росія, яка намагається через конституційні зміни розділити нашу територію, вона не прагне миру, а прагне продовження війни, і в той же час й отримати частину нашої землі, - впевнена Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає, що прийняттям змін до Конституції ми лише "потураємо агресору".

Побоювання, що у світі нас не підтримають, якщо не приймемо такі зміни, вона називає хибними, бо впевнена, що "антипутінська коаліція почне діяти по-іншому".

Нагадаємо, сьогодні під будівлею Верховної Ради після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями. Наразі конфлікт локалізовано, проте повідомляється про постраждалих, яких налічується 90. Загинув один боєць з Нацгвардії.

Читайте також: Порошенко звернеться сьогодні до українців через події під ВР