Політика
1 вересня 2015
В Україні повинен з'явитися новий уряд
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про вихід його політичної сили з парламентської коаліції.
news-image

Як повідомляє «Єдність», із такою заявою радикал Ляшко виступив перед журналістами у Верховній Раді, де сьогодні відкрили третю сесію цього скликання.

Вчора в парламенті фактично була створена нова коаліція за участі "Партії регіонів". Фракція "Радикальної партії", наша політична сила, за яку проголосували люди, не бачить можливості далі перебувати в коаліції, яку фактично вчора знищили руками президента", - прокоментував Ляшко.

Згідно зі статтею Конституції України, після виходу Радикальної партії з коаліції депутати повинні сформувати нову коаліцію протягом місяця з дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України відповідно до цієї Конституції вносить пропозиції Президенту України щодо кандидатури Прем’єр-міністра України, а також відповідно до цієї Конституції вносить пропозиції щодо кандидатур до складу Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, вчора депутати прийняли закон про внесення змін до Конституції. Політичні партії "Батьківщина", "Свобода" та "Радикальная партія" виступали проти голосування та прийняття документу. 

Читайте також: В Україні запроваджено більше половини стандартів НАТО