Війна
4 вересня 2015
Тимчук: Треба бути екстрасенсом, щоб прогнозувати завтрашній день в АТО
Народний депутат і керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вважає, що строки перемир'я в зоні АТО залежать виключно від позиції Росії.
news-image

Про це він розповів коресподенту «Єдність».

Я в перемир'я не вірю. Для того, щоб якісь мирні домовленості діяли, потрібна одна з двох умов. Або перше - Росія бере на себе відповідальність за події на Донбасі і визнає, що вона є їх ініціатором і організатором, і від неї залежить, чи буде ескалація або деескалація конфлікту. Тоді є з ким розмовляти і вигамати гарантії під мирні домовленості, - зазначив Тимчук.

Іншою умовою він вважає дотримання знов таки Росією існуючих Мінських домовленостей, які мають розвиватись, тобто за недотримання передбачаються певні покарання - посилення санкцій, відключення від міжнародної системи банківських платежів тощо. Але на сьогодні ситуація дуже хитка і непередбачувана.

Ніхто вам не скаже, що буде завтра. Прогнозувати в таких умовах - це треба бути екстрасенсом або провидцем, - підвів підсумок нардеп.

Нагадаємо, з 1 вересня в зоні АТО спостерігається режим тиші, так зване перемир'я. За останню добу спостерігалися лише поодинокі обстріли поблизу Опитного.

Читайте також: Штайнмаєр заявив, що в Донбасі діє справжнє перемир'я, але розслаблятися рано