Економіка та бізнес
9 вересня 2015
Глава департаменту НБУ пішов з посади через буксування реформ
Директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку України (НБУ) Леонід Антоненко заявив про свій відхід із займаної посади.
news-image

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Завтра мій останній день роботи в Національному банку. Я йду, тому що реформа, за яку я відповідав на посаді директора департаменту реєстраційних питань ліцензування, забуксувала і починає давати зворотний хід", - написав Антоненко.

Він пояснив, що мова йде про реформи реєстраційних процедур, пов'язаних з отриманням кредитів від нерезидентів.

"Реформа не відбулася. Навпаки – набирають обертів сили реакції. Зловживаючи своїм правом реєстрації укладених угод, Національний банк втручається у сферу дії фундаментальних основ цивільного обороту, позбавляючи юридичної сили цілі глави Цивільного кодексу. Так, кілька тижнів тому Нацбанк позбавив юридичної сили угоди про відступлення прав вимоги і переведення боргу", - зазначив Антоненко.

За його словами, системні проблеми, створювані дисфункціональним інститутом реєстрації, дають про себе знати, провокуючи кризи. Як підкреслив Антоненко, один з таких криз "розбурхує Нацбанк вже третій тиждень". При цьому реакція фінансового регулятора на них непрофесійна, що провокує появу нових криз.