Світ
17 вересня 2015
Сирійський біженець, якому поставила підніжку угорська операторка, стане футбольним тренером в Іспанії
У Сирії Мохсен був футбольним тренером.
news-image

Сирійський біженець Осама Абдул Мохсен, якого збила з ніг операторка угорського телеканалу Петра Ласло після перетину кордону, стане футбольним тренером в Іспанії, повідомляє «Єдність» із посиланням на Дождь.
Після гучного випадку з Мохсеном і його дитиною Заїдом, приватна мадридська футбольна школа CENAFE вирішила допомогти їм облаштуватися в Європі і запропонувала роботу. У Сирії Мохсен був футбольним тренером.

Щоб знайти біженця, глава школи Мігель Анхель Галан звернувся до редакції газети El Mundo. Коли журналісти дістали телефон Осами, Галан запропонував йому оплатити переїзд та проживання в передмісті Мадрида. Потім школа відправила учня, що говорить арабською, в Мюнхен, щоб супроводити біженця з сином в Іспанію.

Нагадаємо, на початку вересня в соціальних мережах став широко обговорюватися відеозапис, на якій операторка угорського телеканалу N1TV Петра Ласло підставляє підніжку чоловікові з дитиною на руках, який біг від поліції - це були Осама і Заїд. У підсумку Ласло звільнили, а сама вона пояснила подію стресовою ситуацією і помутнінням розуму.