Події
25 вересня 2015
ООН "в шоці" від дій сепаратистів щодо міжнародних гуманітарних організацій
Керівник гуманітарного агентства ООН Стівен О'Брайєн висловив стурбованість у зв'язку з тим, що міжнародним гуманітарним організаціям наказано покинути територію, яку контролює самопроголошена "ЛНР".
news-image

Керівник Управління з координації гуманітарних питань ООН заявив, що деяким організаціям наказано покинути Луганськ вже в п'ятницю, іншим - в суботу, повідомляє «Єдність».

Кореспонденти передають, що більшості іноземних гуманітарних організацій заборонено працювати в Луганську вже близько двох місяців , саме з того часу, як Росія збільшила обсяги допомоги так званій "ЛНР".

Луганські сепаратисти раніше заборонили 10 міжнародних гуманітарних агентств на території, яку вони контролюють, мотивуючи таки крок "порушеннями" з їхнього боку.

Також він висловив занепокоєння питанням реєстрації та акредитації міжнародних неурядових організацій в Донецьку.

Він додав, що представники самопроголошеної "ДНР" також перешкоджають гуманітарній місії ООН на тій території і фактично вся діяльність ООН зараз там припинена.

Згідно із підрахунками ООН, в результаті конфлікту на Донбасі, що триває з квітня 2014 року, загинули майже 8 тисяч людей.

Пан О'Брайєн закликав сепаратистів "як в Луганську, так і в Донецьку негайно дозволити відновлення місій ООН та неурядових організацій" на котрольованій ними територіях.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялось про те, що бойовики не пустили гуманітарну домопогу від "Червоного хреста" до Донецька.

Читайте також: Бойовики не пустили в Донецьк гуманітарну допомогу від "Червоного хреста"