Резонанс
6 жовтня 2015
Влада Туреччини знову викликала посла РФ через нове вторгнення літака
Туреччина повторно викликала російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни за два дні, після того як ще один російський військовий літак, за даними Анкари, порушив турецький повітряний простір.
news-image

За заявою турецького міністерства закордонних справ, ще один російський літак пролетів над територією Туреччини у неділю, повідомляє «Єдність» з посиланням на службу ВВС Україна.

Раніше посла Росії Андрія Карлова вже викликали в турецьке МЗС для пояснень з приводу того, яким чином у повітряний простір країни потрапив російський військовий літак. На перехоплення були спрямовані два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Турецький міністр закордонних справ Ферідун Сінірліоглу обговорив цей інцидент з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і з ключовими партнерами по НАТО.

Як стверджують в Анкарі, представники Кремля повідомили турецькій владі, що суботній інцидент був прикрою помилкою, пов'язаною з поганою погодою, і що російський літак вторгся в турецький повітряний простір всього на кілька секунд.

Офіційної реакції Москви на повторне вторгнення літака поки що не було.

Держсекретар США Джон Керрі висловив занепокоєність польотами російських літаків в турецькому повітряному просторі.

 

Читайте також: Російські літаки порушили повітряний простір Туреччини