Суспільство
13 жовтня 2015
14 жовтня відбудеться козацький фестиваль "Покрова на Хортиці"
Захід пройде в Історико-культурному комплексі "Запорозька Січ".
news-image

14 жовтня в Історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» відбудеться Всеукраїнський козацький фестиваль “Покрова на Хортиці” з нагоди відзначення Дня захисника України, українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці. Про це повідомили у прес-службі Міністерства культури України, передає  «Єдність».
Святкові заходи розпочнуться молебнем в Церкві Покрови Пресвятої Богородиці.
У цей день у «Запорозькій Січі» працюватимуть: містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги»; волонтерський ярмарок; виставка «Духовний світ запорозького козацтва»; інтерактивні майданчики «Козацький писар» та «Дитяча майстерня” і аквагрим.

Заплановані виступи фольклорних пісенних колективів, презентації традицій національних меншин регіону, виступ-реконструкція від "Січових козаків", вистава театру ляльок "Микита Кожем'яка" та інші.
Вечірня програма представить театралізований концерт «Козацькій славі жити у віках!», який відбудеться в Академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара та прем’єру фольк-мюзиклу «Покровський ярмарок» за мотивами творчості Остапа Вишні у виконанні козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» у Запорізькій обласній філармонії.

Читайте також: Організатори новорічних свят у Києві запрошують всіх бажаючих разом створити святковий плейлист