Світ
26 жовтня 2015
Дві тисячі овець пройшли дорогами Мадрида, відстоюючи свої права (відео)
Найбільше задоволення від овечого параду отримали туристи і діти.
news-image

Іспанські пастухи прогнали 2000 овець центральними вулицями Мадрида, відтворюючи старовинне свято перегону отар Fiesta de la Trashumancia, яке нараховує близько семи століть, передає  «Єдність».
В останні роки свято перетворилося на акцію протесту проти урбанізації Іспанії та на захист права тваринників на використання традиційних шляхів для перегону тварин, що проходять в тому числі територією сучасних міст.
Вовняний парад пройшов повз основних визначних пам'яток Мадрида, в тому числі площею Пуерта-дель-Соль і повз штаб-квартири Банку Іспанії. Багато основних шляхів міста були перекриті, а автомобільний рух паралізовано.
Пастухи зробили зупинку біля старої ратуші Каса-де-ла Вілла, щоб ватажок ходи міг виплатити владі Мадрида за прогін овець 25 мараведі - старовинних монет, що використовувались в Іспанії до XV століття.

Глава заснованої у XIII столітті Ради пастухів Карлос Кабаньяс у коментарі для ЗМІ підкреслив, що традиція має важливе значення для "підтримки місцевих порід овець, які знаходяться під загрозою вимирання".

Саме Рада пастухів отримала від короля Альфонсо X права на використання доріг для щорічного перегону отар з півночі на південь напередодні зими.

Найбільше задоволення від овечого параду отримали туристи і діти. Тварини були прикрашені дзвіночками і супроводжувалися пастушими собаками. Разом з пастухами і вівцями по вулицях пройшли танцюристи й музиканти, одягнені в традиційні іспанські костюми, характерні для жителів сільської місцевості в період Раннього Середньовіччя.