Шоу-біз та культура
9 листопада 2015
Джордж Мартін пообіцяв обнадійливий фінал "Гри престолів"
За словами белетриста, фінал буде "гірко-солоним".
news-image

Письменник Джордж Мартін заявив, що зробить обнадійливим фінал своєї літературної саги "Пісня льоду і полум'я", за якою знімається серіал "Гра престолів". Слова белетриста передає The Hollywood Reporter, повідомляє  «Є!».

Думаю, фінал має бути в міру обнадійливим. Ми всі так чи інакше жадаємо хепі-ендів. Мене ж особисто тягне закінчити на гірко-солодкої ноті, - зізнався Мартін.

Як приклад ідеального фіналу фентезі-письменник згадав розв'язку "Володаря кілець" Дж.Толкіна. Зокрема, Фродо Беггінс, що врятував Середзем'я,  повертається додому, щоб виявити, що дім зруйнований війною і потребує відновлення.

Мартін також зізнався, що пише книги своєї саги так повільно, бо не вміє працювати швидше. Він нагадав, що почав працювати над першою книгою "Пісня льоду і полум'я" у 1991 році, а перша зустріч з продюсерами "Гри престолів" відбулась тільки в 2008-му.

Останній на даний момент том "Танець з драконами" вийшов у 2011 році. За цей час "Гра престолів", шостий сезон якої вийде навесні 2016-го, встигла вичерпати сюжетні лінії з опублікованих робіт Мартіна. За чутками, його наступний роман "Вітри зими" може вийти до прем'єри нових серій телепроекту.

Читайте також: У Канаді будуть вивчати "Гру престолів" в університеті