Події
10 листопада 2015
Міноборони просить ввести миротворців ООН у Донбас
Делегація збройних сил України під керівництвом начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенанта Леоніда Голопатюка зазначила необхідність розгортання міжнародної миротворчої місії ООН на сході України.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на прес-службу Міноборони, з такою заявою українські військові виступили у штаб-квартирі ООН.

Виступаючи в ході засідання, представник ЗСУ підкреслив необхідність продовження процесу реформування можливостей ООН для більш ефективного реагування на кризові виклики у сфері міжнародної безпеки. Крім того, український представник окремо зупинився на питанні триваючої зовнішньої агресії з боку Російської Федерації в Україні. Він підкреслив, що наша країна, як один з основних і найбільших контрибуторів сил і засобів до міжнародних зусиль з підтримання миру і безпеки має моральні підстави розраховувати на допомогу з боку ООН в такий складний період", - зазначили у міноборони.

Крім того, генерал-лейтенант Леонід Голопатюк нагадав, що у березні 2015 року уряд України офіційно звернувся до Ради Безпеки і до Генерального секретаря ООН з проханням розгорнути міжнародну операцію з підтримання миру і безпеки під керівництвом ООН на сході України.

Українська влада вважає, що направлення миротворців ООН в Україні могло б стати дуже ефективним інструментом реалізації Мінських угод.

Читайте також: Колишній посол Бразилії в СРСР загинув, випавши з вікна висотки в Ріо-де-Жанейро