Інтернет
17 листопада 2015
Росія підтримує ІДІЛ? Російські хакери заблокували аккаунт з розшуку терориста Салеха
Після оголошення заклику про допомогу в розшуку міжнародного терориста, підозрюваного у терактах в Парижі, український сайт зазнав масованих DDоS-атак.
news-image

Про це розповідає сайт InformNapalm, який вчора опублікував замітку "Центр "Миротворець"просить надати допомогу в розшуку підозрюваного у терактах в Парижі", в якій зазначалося, що Центр Дослідження ознак злочинів проти Національної Безпеки України, миру, безпеки людства та Міжнародного Правопорядку "Миротворець" просив надати допомогу правоохоронним органам Франції в пошуку Абдеслама Салаха, який підозрюється у причетності до терористичних актів, скоєних у Парижі в ніч з 13 на 14 листопада 2015 року, передає «Є!».

Перед публікацією співробітниками Центру "Миротворець" був створений тестовий аккаунт у соціальній мережі Twitter з іменем peace_keeper_ua. На стіні було розміщено всього два твіти: запрошення підписатися на акаунт і оголошення про допомогу в розшуку Абдеслама Салаха, підозрюваного у скоєнні терактів у Парижі 13 листопада 2015 года.

Одразу ж після публікації на сайти "Миротворець" і "InformNapalm" почалась масована DDoS-атака , що тривала з 14:24 по 18:39. В ході атаки були зафіксовані ІС-адреси нібито Єгипту, Туреччини, В'єтнаму, Ірана.

Паралельно з атаками на сайти в адміністрацію соціальної мережі Twitter стали надходити скарги з боку російських користувачів про нібито цькування і переслідування. Таким чином російські хакери всіма силами намагалися перешкодити поширенню даної інформаціі.

Проте викликає подив, що Twitter може заблокувати аккаунт без розглядів, виходячи тільки з кількості скарг. Українські кіберволонтери засмучені, що Twitter не робить ніяких кроків у бік виправлення ситуації: за заклики до складання липових скарг (що, до слова, і є мішенню переслідувань) Twitter не робить ніяких дій, тим самим сприяючи безкарності тих, хто реально порушує правила, а в даній ситуації ще й потураючи тероризму.

Читайте також: Путін розповів, як відрізнити звичайного терориста від "поміркованого" опозиціонера