Політика
14 грудня 2015
Порошенко підтримав петицію про позбавлення громадянства за сепаратизм
Втім, голова держави зазначив, що це потребує внесення змін до законодавства.
news-image

Як повідомляє «Є!», Порошенко висловився, що в умовах війни країна повинна мати цей інструмент.

Буду просити народних депутатів, щоб вони розглянули і по можливості підтримали авторів петиції і Президента України, – сказав Петро Порошенко, - Я перенаправив петицію до Верховної Ради".

У відповіді Президента на електронну петицію № 22/001799-еп "Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм", розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, відзначається:

Дякую за активну громадянську позицію і поділяю думки щодо невідворотності суворого покарання осіб, які вчиняють злочини проти основ національної безпеки держави. Норми Конституції України і нормативно-правових актів у сфері громадянства базуються на принципах та приписах загальновизнаних міжнародних документів, зокрема таких, як Загальна декларація прав людини, Європейська конвенція про громадянство, Конвенція про скорочення безгромадянства. Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України наразі свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Разом з тим я звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у розв'язанні подібних проблем та вжити заходів згідно з законодавством".
Читайте також: В Україні розпочали виготовляти паспорти у вигляді ідентифікаційних карток