Суспільство
24 грудня 2015
Суд РФ відхилив позов Олега Сенцова до ФСБ і російських ЗМІ
Суд не знайшов підстав для задоволення позовної заяви.
news-image

Міщанський суд Москви відхилив позов про захист честі, гідності та ділової репутації українського режисера Олега Сенцова до Федеральної служби безпеки РФ і ряду російських ЗМІ. Про це повідомили в суді, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.
Відповідачами за позовом, крім ФСБ РФ виступали ВАТ "Ньюс медіа", ВАТ "Перший канал", ВАТ "Телекомпанія НТВ", ВАТ "ТРК НД "ЗІРКА", ТОВ "БФМ.РУ", ФГУП "ВГТРК".

Суд, розглянувши доводи позовної заяви, прийшов до висновку про відсутність підстав для її задоволення, - сказав представник суду.

Як випливає з позову, коли було затримано Сенцова і Кольченка, ЗМІ поширили прес-реліз ФСБ Росії про те, що була затримана певна група, котра здійснювала терористичні акти. У прес-релізі були вказані конкретні прізвища. ЗМІ цю інформацію поширили, вказуючи, що дані особи у вчиненні цих терактів винні.

Адвокат засудженого Дмитро Дінзе зазначив, що виходячи з усього контексту, ЗМІ ще до винесення вироку у кримінальній справі поширили брехливу, свідомо помилкову інформацію про те, що люди здійснювали теракти.

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а Олександра Кольченка - до 10 років колонії суворого режиму.

Читайте також: Сенцов подав позов до суду на ФСБ РФ і російські ЗМІ