Суспільство
6 січня 2016
Папа Франциск привітав православних вірян з Різдвом Христовим
Понтифік побажав миру і добра православним і католикам.
news-image

Папа Римський Франциск, який звернувся з проповіддю до вірян, присутніх на площі Святого Петра у Ватикані на традиційну масову аудієнцію, що відбулася 6 грудня, побажав миру і добра православним і католикам східних Церков у зв'язку з прийдешнім святом Різдва Христового, передає РІА "Новости", пише «Є!».

"Сьогодні ми висловлюємо нашу духовну близькість з братами і сестрами християнського Сходу, католиками і православними, багато з яких завтра будуть відзначати Різдво Христове. Їм - наші побажання миру і добра, поаплодуємо їм", - наводить слова понтифіка інформагентство.

Раніше Франциск очолив у Ватиканській базиліці урочисту месу з нагоди святкування сьогодні католиками свята Богоявлення.

Одне з головних християнських свят, встановлене на честь народження во плоті Сина Божого Ісуса Христа від Діви Марії, Римсько-католицька церква відзначає 25 грудня за григоріанським календарем. Українська, Єрусалимська, Грузинська, Сербська православні церкви, а також Українська греко-католицька церква в межах України, старообрядці і старостильні Церкви святкують Різдво Христове 7 січня (25 грудня за юліанським календарем).