Політика
28 січня 2016
Партії, що вимагають вибори в райради, переслідують свої власні інтереси, - експерт
Судовим рішенням про відміну виборів в районні ради Києва невдоволені політичні сили, які не пройшли в Київраду, і які розглядають їх проведення як єдиний шанс потрапити у владу, - експерт.
news-image


Судовим рішенням про відміну виборів в районні ради Києва невдоволені політичні сили, які не пройшли в Київраду, і які розглядають їх проведення як єдиний шанс потрапити у владу. Про це заявив політичний експерт Олег Постернак, коментуючи постанову Окружного адміністративного суду Києва про заборону Центральної виборчої комісії здійснювати які-небудь дії відносно перших виборів районних в Києві рад, призначених на 27 березня, передає «Є!».


"Вибори в Києві пройшли всього кілька місяців назад. Кияни зробили свій вибір. Тому заява Центральної виборчої комісії про апеляцію рішення Окружного адмінсуду про заборону проведення виборів виглядає, як мінімум, нелогічною. На сьогодні вибори депутатів райрад можуть бути вигідні тільки партіям-аутсайдерам, які не пройшли в Київраду і намагаються вхопитися хоч за якийсь шанс пройти у владу"


Він підкреслив, що навряд чи за такий короткий період після осінніх виборів перевага і довіра киян до обраних в Київраду депутатів змінилася.

"Чинна влада має значну підтримку киян, про що свідчать результати виборів тримісячної давності. І у разі проведення виборів в райради, розклад буде приблизний такій же, як зараз в Київраді. Тобто особливої різниці не буде", - повідомив експерт.


За його словами, партіям, які не пройшли на місцевих виборах, варто захищати інтереси людей, а не свої власні.


"Якщо ці партії не вибрали, значить, вони ще не заслужили підтримки киян.
А провести нові вибори, аби навантажити бюджет ще 500 депутатами, у яких навіть функції чітко не визначені законом, - нонсенс. Деякі політсили, які теж не пройшли на місцевих виборах, але заявили про те, що вибори в райради проводити не потрібно, і вони не братимуть в них участь. Я можу сказати, що такі партії дійсно керуються інтересами людей, розуміючи усю суть управлінських процесів. Інші ж партії, судячи з усього, переслідують власні інтереси", - відмітив Постернак.


Експерт нагадав, що необхідності в районних радах в Києві в умовах недопрацьованого на сьогодні законодавства немає, оскільки ці органи місцевого самоврядування дублюють функції Київради, що приведе тільки до збільшення витрат, а не до поліпшення управління містом.


"Вибори в райради не вигідні киянам, нікому, окрім тих, що бажають потрапити у владу", - резюмував політичний експерт.