Події
16 лютого 2016
Генпрокуратура серйозно взялася за Арбузова
Екс-главу Нацбанку можуть засудити заочно, оскільки «особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку».
news-image
Пану Арбузову передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років, пише «Є!» з посиланням на  прес-службу відомства. 
 
Генеральна прокуратура розпочала процедуру спеціального досудового розслідування стосовно екс-голови Національного банку Сергія Арбузова за підозрою у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах. 

У кримінальному провадженні від 20 травня 2015 року за ч. 5 ст. 191 КК України Генеральна прокуратура України звернулася до суду із клопотанням про започаткування процедури спеціального досудового розслідування.

Рішенням слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 15 лютого 2016 року задоволено клопотання Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно Сергій Арбузова.

Також у повідомленні вказано, що екс-главу Нацбанку можуть засудити заочно, оскільки «особа перебуває у міждержавному чи міжнародному розшуку».

Санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, — заявляє прокуратура.
Читайте також: У Азарова і Арбузова є важелі управління на прокуратуру - Мустафа Найєм